Old Street Roundabout Responsive Tower: Part I

Architecture

This is the initial proposal for the vacant space within the roundabout at the Old Street, London. The project aims to be an intervention according to the semiotic features of the site, as well as to the provocative relationships between the architecture and the occupants – in this case the deficiency of it.

This project acts responsively to the dynamics of the site, such as the traffic cycle and the pedestrian flow, in order to transform the void into a space amplifier. The speechless traffic island becomes an ambiguous communication node, signalling with smoke and light.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s